Nosaltres Decidim

“Nosaltres decidim”
 
Aquest reportatge vol oferir una pinzellada de tots els temes que conflueixen en el dret a l’avortament lliure i gratuït: legislació, reproducció, sexualitat, salut, opinions personals,... El fil conductor són dels testimonis de dues dones, de diferents generacions, protagonistes en l'assessorament i reivindicació del dret al propi cos. El passat, present i futur dels drets sexuals i reproductius no són episodis independents, sinó una evolució amb avançaments, retrocessos, qüestions pendents i d'altres que no s'han resolt satisfactòriament. Per a completar la reflexió, es recullen entrevistes a peu de carrer de persones, a diverses edats i cultures, que expliquen la seva opinió sobre l'avortament, i també un debat entre joves.

Les protagonistes del reportatge són Maruja Pelegrín, que va crear el primer centre de planificació familiar de l'Estat espanyol al Prat de Llobregat, i Pilar Aramburu, que treballa des de fa dècades al Servei d'Informació sobre Sexualitat i Anticoncepció i al servei d'atenció a la dona d'aquesta població.

El projecte va ser iniciativa del col·lectiu feminista Cicle Violeta, del Prat de Llobregat, i per això el reportatge està enfocat en aquesta localitat. Ha estat realitzat el febrer del 2013. El reportatge està disponible per a passis en públic, si t'interessa escriu-nos a autoexpressio@gmail.com.

Duració:19:32
Música “Bona Nit(versionada)” de Silvia Tomás.


 ---------------------------

“Nosaltres decidim” (“Nosotras decidimos”)

Este reportaje quiere ofrecer una pincelada de todos los temas que confluyen en el derecho al aborto libre y gratuito: legislación, reproducción, sexualidad, salud, opiniones personales, … El hilo conductor son los testimonios de dos mujeres de diferentes generaciones protagonistas del asesoramiento y reivindicación del derecho al propio cuerpo. El pasado, presente y futuro de los derechos sexuales y reproductivos no son episodios independientes, sino una evolución con avances, retrocesos, cuestiones pendientes y otras no resueltas satisfactoriamente. Para completar la reflexión, se recogen entrevistas a pie de calle a personas de diferentes edades y culturas que explican su opinión sobre el aborto, y también un debate entre jóvenes.

Las protagonistas del reportaje son Maruja Pelegrín, que creó el primer centro de planificación familiar del estado español en el Prat de Llobregat, y Pilar Aramburu, que trabaja desde hace décadas en el Servicio de Información sobre Sexualidad y Anticoncepción y en el servicio de atención a la mujer de esta población.

El proyecto fue iniciativa del colectivo feminista Cicle Violeta, del Prat de Llobregat, y por eso el reportaje está enfocado en esta localidad. Ha sido realizado en febrero del 2013. El reportaje está disponible para hacer pases en público, si te interesa ponte en contacto con autoexpressió@gmail.com.

Duración:19:32
Subtítulos en castellano.
Música “Bona Nit(versionada)” de Silvia Tomás.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada